6041 KJ Roermond
Stuurt u ons een e-consult
De praktijk is gevestigd op de begane grond in een mulitfunctioneel pand. Naast onze huisartsenpraktijk bevindt zich in dit gebouw o.a. een apotheek, een fysiotherapiepraktijk, een diëtiste, een verloskundige en een logopediepraktijk.
Om uw bezoek aan de huisartsenpraktijk zo prettig mogelijk te laten verlopen hebben wij enkele regels opgesteld waar wij ons altijd aan zullen houden als team en waar wij van verwachten dat u zich ook aan zal houden.
Wij benaderen u altijd met respect ongeacht uw achtergrond, geboorteland, religie, gender of identiteit. Wij verwachten van u eveneens respect naar ons als team en andere bezoekers van de praktijk.
Wij zijn een team van zorgverleners. Dat houdt in dat u door onze gediplomeerde assistentes al om informatie wordt gevraagd en dat zij ook zijn opgeleid om u adviezen te geven. Wij verzoeken u om respect te hebben voor onze assistentes en praktijkondersteuners zoals zij ook u respecteren.
Het kan zijn dat u het een keer niet eens bent met het gevoerde beleid of met de gegeven adviezen. Wij willen u dringend verzoeken bij onvrede een afspraak op het spreekuur van de huisarts te maken om dit te bespreken.
Wij proberen als team van Huisartsenpraktijk De Koepel zo veel mogelijk op tijd te werken. Om dit te waarborgen willen wij van u vragen om op tijd te komen om het risico op meer uitloop zo veel mogelijk te beperken. Mocht u verlaat zijn hanteren wij een grens van 5 minuten waarbinnen de afspraak nog doorgang kan vinden. Wanneer u meer dan 5 minuten te laat bent zonder aankondiging wordt u verzocht een nieuwe afspraak te maken. Dit geldt alleen indien u ons niet bericht van uw vertraging. Indien u ons tijdig laat weten dat u vertraagd bent zoeken wij samen met u naar een oplossing binnen het spreekuur. Indien u niet in de gelegenheid bent om te komen willen wij u vragen 24 uur voorafgaand af te bellen. Zo kan deze plek nog benut worden door iemand anders. Bij herhaalde afwezigheid van driemaal binnen 12 maanden zal met u contact worden opgenomen. Onder het kopje “Tarieven” is hier meer informatie over te vinden.
Het is belangrijk voor ons dat wij als team functioneren. Mocht u problemen ervaren met één van onze teamleden achten wij het verstandig dat u dit uitspreekt met de betreffende persoon. Openheid is hierin leidend.
Tekst volgt.
Binnen Huisartsenpraktijk De Koepel begeleiden wij mensen met chronische ziektes binnen een zorgstraat. Er zijn verschillende zorgstraten: Diabetes (suikerziekte), Hart- en Vaatziekten, Astma en COPD. Onze praktijkondersteuner somatiek helpt u jaarlijks of meermaals per jaar bij de begeleiding binnen deze chronische ziekten. Zij kan u ook helpen met onderzoeken en medicatie. De behandeling van de praktijkondersteuner somatiek wordt volledig vergoed door de zorgverzekering behoudens een eigen risico voor eventuele medicatie. Wij verwachten dat u een afspraak maakt bij onze praktijkondersteuner als u medicatie krijgt voor een van bovenstaande chronische aandoeningen zonder dat u hiervoor onder controle bent bij een specialist in het ziekenhuis. Wij danken u voor uw begrip!
Binnen Huisartsenpraktijk De Koepel is het mogelijk om een afspraak bij de doktersassistente te maken. Ze zijn bevoegd voor de volgende behandelingen/onderzoeken:
– Hartfilm (ECG)
– Enkel-arm-index (Vaatonderzoek)
– Bloeddrukmetingen (eenmalig of gedurende 30 minuten of 24 uur)
– Aanleggen van een holter (onderzoek naar hartritme)
– Geheugentest (MMSE of een MOCA)
– Bloedafname (op afspraak met uitzondering van de maandagmorgen)
– Uitstrijkje voor het bevolkingsonderzoek
– Wondbehandeling
– Aanstippen van wratten
– Nuchtere bloedsuikerbepaling
– Longfunctiemeting (spirometrie)
– Compressief zwachtelen
De doktersassistente is goed opgeleid medisch personeel en vervullen binnen ons team een belangrijke rol in de behandeling.
Wij hebben gemerkt dat wij meermaals vragen krijgen over een voorbeeld voor een euthanasieverklaring. Derhalve is dit voorbeeld opgesteld. Vanuit dit voorbeeld adviseren wij u om zelf aanpassingen te doen waar nodig of zaken op te schrijven die u nooit zou willen meemaken omdat dit voor u ondraaglijk lijden betreft. Het is vooral belangrijk om op te schrijven waar u bang voor bent dat u ooit zal overkomen. Deze verklaring is met name van belang wanneer uw vermogen tot spreken of uw geheugen achteruit begint te gaan. Wij willen u tevens vragen om na het invullen van dit formulier een afspraak in te plannen op ons spreekuur bij één van de drie beschikbare huisartsen en dit formulier dan mee te nemen.
Wij staan alle drie achter euthanasie en willen u allemaal bijstaan in uw wensen.
Klik hier voor uitgebreide informatie over een schriftelijk euthanasieverzoek
Klik hier om een voorbeeld euthanasieverklaring te downloaden
Door onze WebApp heeft u altijd inzicht in uw eigen medische gegevens: bekijk bloeduitslagen en specialistenbrieven, lees wat uw huisarts u heeft geadviseerd. Daarnaast kunt u herhaalmedicatie bestellen, een afspraak plannen of om een e-mailconsult vragen.
Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul met formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail.
Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken.
Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.
Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:
Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.
Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop
U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen. Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan.
Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.
Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken. In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.